Nyt fra Odder i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Odder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi genfremstiller i dag kl. 11.00 ved Retten i Aarhus en 50-årig mand, som i går blev fremstillet in absentia, sigtet for grov vold og for overtrædelse af knivloven. En 65-årig mand blev varetægtsfænglet i fire uger i samme sag.
De to mænd blev anholdt på Lille Torv i Aarhus C natten til mandag kl. 03.54 efter anmeldelse om tumult mellem de to parter.

Anklagemyndigheden anmoder fortsat om lukkede døre, hvorfor Østjyllands Politi fortsat ikke har yderligere oplysninger om sagen.

 

**

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.30 ved retten i Randers to rumænske kvinder på hhv. 19 og 42 år i grundlovsforhør. De to kvinder er sigtet for at have begået mod en vagt i en butik på Dytmærsken i Randers mandag eftermiddag.

Vagten ville tilbageholde de to kvinder, da de var blevet taget i at stjæle fra butikken. I den forbindelse blev han af kvinderne tildelt flere slag og spark, spyttet på og sparket i skridtet, da han ville tage dem ind i baglokalet.

Politiet ankom til stedet kl. 17.50 og anholdt de to kvinder, som begge desuden er sigtet for butikstyveri. Kvinderne fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Mænd affyrede løse skud i Aarhus midtby

Østjyllands Politi var mandag massivt til stede på Jægergårdsgade i Aarhus C, da der kl. 19.40 indgik en anmeldelser om, at to mænd havde affyret flere skud med en pistol på havneområdet.

En patrulje fik kort efter øje på to mænd, som befandt sig ved et opholdssted og svarede til beskrivelsen fra anmeldelsen. Patruljen fik kontakt til de to mænd, der begge blev beordret til at lægge sig på maven, mens flere øvrige patruljer blev sendt til stedet.

De to mænd var ikke meget meddelsomme, men en patruljehund fik efterfølgende snuset sig frem til en taske, som lå i noget højt græs tæt ved. Tasken viste sig at indeholde en pistol.

Det viste sig, at der var tale om en signalpistol, og at der ikke var blevet skudt med skarp ammunition, men med løsskud. De to mænd på henholdsvis 44 og 60 år blev begge anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

 

Fik stjålet kort i pirattaxa

En 22-årig mand blev natten til søndag omkring kl. 03.00 udsat for tyveri, da han satte sig ind i en pirattaxa. Den 22-årige skulle angiveligt betale 40 kroner for turen på en betalingsautomat, som ikke virkede.

Pirattaxachaufføren havde herefter fået afledt den 22-åriges opmærksomhed og stjålet hans kort fra en lomme, og den 22-årige opdagede først efter turens afslutning, at der var blevet hævet et større beløb på hans betalingskort.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig lader sig friste af en tur med pirattaxa. Vi oplever desværre fra tid til anden anmeldelser om unge mennesker, der bliver udsat for både tyveri og røveri, hvor de bliver truet til at udlevere deres værdigenstande. Brug offentlig transport, tag en rigtig taxa eller få en ven eller et familiemedlem til at hente dig. Sørg for at finde ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen – så er risikoen for at blive fristet af en pirattaxa mindre.

**

 

To kvinder udsat for blufærdighedskrænkelse 

To kvinder på 23 og 24 år blev mandag kl. 15.55 udsat for en ubehagelig oplevelse på Brabrandstien ved Lokesvej i Åbyhøj.

De to kvinder kom gående på stien, da de mødte en mand, som stod på stien og – ifølge anmeldelsen – onanerede. Manden beskrives som værende ca. 40-50 år og med bar topmave, som var meget behåret. Han var iført en rød trøje, som han havde maskeret sit ansigt med samt en mørk kasket. Området blev efterfølgende afsøgt med hunde, men uden at finde den pågældende person.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med manden for at afklare de nærmere omstændigheder omkring forholdet.

**

 

Havde lattergas i bilen

En patrulje for Østjyllands Politi lagde mandag kl. 14.12 mærke til en bil, som holdt på en parkeringsplads på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Gennem ruden i bilen kunne betjentene se flere flasker med lattergas, og de tog derfor kontakt til den 18-årige mand, som sad på førersædet.
Ved nærmere visitation af bilen fandt betjentene desuden en hobbykniv, og den 18-årige blev derfor sigtet både for besiddelse af lattergassen og for overtrædelse af knivloven. Udover bøden for besiddelse af lattergas, risikerer den 18-årige en sigtelse og bøde for overtrædelse af loven om transport af farligt gods.

**

 

Nægtede at opgive sit navn til politiet

En 29-årig mand måtte mandag kl. 08.56 en tur med på politistationen, efter en patrulje var blevet tilkaldt til en adresse i Aarhus V. hvorfra manden ønskedes bortvist. Den 29-årige nægtede her at opgive sit navn til politiet og spændte op i kroppen og strittede imod, da betjentene herefter forsøgte at anholde ham.

Manden blev taget med på politistationen, og han blev sigtet for ikke at ville opgive sine oplysninger samt for at lægge hindringer i vejen for udførelsen af politiets arbejde.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 13.37 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i nordgående retning ud for Trige, da en personbil, som kom kørende i 2. vognbane, kørte frem med høj fart mod den forankørende 42-årige mandlige bilist. For at undvige kørte bilisten efterfølgende ind i 1. vognbane, hvor vedkommende påkørte en 42-årig og en 55-årig mandlig bilist, som kørte i 1. vognbane med en campingvognen. Føreren af den første bil var ved politiets ankomst flygtet fra stedet. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet, som dog skabte større trafikale problemer på motorvejen.

En 42-årig mand blev mandag kl. 17.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Ved Byskellet i Randers. Han blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

Mandag kl. 17.06 skete der et færdselsuheld på Sønderskovvej i Lystrup, da en 31-årig kvindelig fodgænger overså en 52-årig kvindelig bilist og trådte ud på kørebanen foran den 52-åriges bil. Den 52-årige kunne ikke nå at undvige, og ramte den 31-årige kvinde med siden af køretøjet. Den 31-årige kvinder pådrog sig nogle skader ved uheldet og blev taget med på hospitalet til yderligere behandling.

En 68-årig kvindelig bilist blev mandag kl. 19.36 standset på Udbyhøjvej i Randers. En anmelder havde lagt mærke til, at kvinden kørte usikkert og slingrende. Personen kontaktede derfor politiet og fulgte efter den 68-årige kvinde, indtil en patrulje ankom til stedet. Kvinden testede ved politiets ankomst til stedet negativ for alkohol, men hun virkede en smule konfus. På trods af formaninger fra betjentene fortsatte kvinden sin kørsel, stadig meget usikkert. Hun blev derfor standset igen, og det bliver undersøgt, hvorvidt kvindens førerret skal inddrages.

En 25-årig mand blev mandag kl. 20.45 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Niels Brocks Gade i Randers. Den 25-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Skovgårdsvænget i Tranbjerg begået mandag den 24/7 kl. 08.44
 • På Godthåbsgade i Aarhus C begået mellem søndag den 23/7 kl. 09.00 og mandag den 24/7 kl. 08.30
 • På Jegstrupvænget i Tranbjerg begået mellem søndag den 23/7 kl. 19.30 og mandag den 24/7 kl. 09.30
 • På Sandballevej i Grundfør begået mandag den 24/7 mellem kl. 09.45 og kl. 13.10
 • På Stengårdsvej i Malling begået mellem lørdag den 22/7 kl. 18.00 og mandag den 24/7 kl. 13.50
 • På Snerlevej i Stevnstrup begået mellem fredag den 14/7 kl. 23.00 og mandag den 24/7 kl. 14.00
 • På Drejøvænget i True ved Tilst begået mellem torsdag den 20/7 kl. 16.00 og mandag den 24/7 kl. 14.20
 • På Saloparken i Odder begået mandag den 24/7 mellem kl. 06.45 og kl. 15.15
 • På Kærvej i Termestrup ved Mørke begået mellem søndag den 23/7 kl. 15.00 og torsdag den 24/8 kl. 15.00
 • På Stejlagervej i Hasle begået mellem søndag den 23/7 kl. 20.00 og mandag den 24/7 kl. 20.00
 • På Bronzealdervej i Aarhus V begået mandag den 24/7 mellem kl. 18.30 og kl. 23.00

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi