Ældre borgere i Odder udsat for tricktyveri: Politiet advarer

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi modtog søndag anmeldelser fra to ældre borgere i Odder, som havde haft besøg af en tricktyv.

En kvinde på 86 år berettede, at en mand havde ringet på hendes dør omkring kl. 13.00. Han påstod, at der havde været flere indbrud i området, og tilbød at hjælpe hende med at tjekke, om hun havde mistet noget. Manden gik ind i kvindens lejlighed og bad hende om at tælle sine penge. Kvinden afviste dog hans anmodning, og manden forlod stedet uden at have stjålet noget.

Kort tid efter havde en 95-årig kvinde et lignende oplevelse, da en mand dukkede op ved hendes hjem og fortalte den samme historie om indbrud i området.

Denne gang lykkedes det ham at overtale kvinden til at tælle sine penge. Efter hun havde talt pengene, forlod manden stedet, og kvinden opdagede senere, at et mindre kontant beløb var blevet stjålet.

Østjyllands Politi undersøger nu sagen yderligere og opfordrer til, at man ikke lukker fremmede ind, medmindre man har en aftale med dem på forhånd. De opfordrer også til at tale med ældre familiemedlemmer om, at de skal lukke døren, hvis de bliver opsøgt på denne måde på deres adresse.

Kilde: Politiets Døgnrapport