Efter mere end 50 år på familien Enghøjs hænder, fik Hou Mesterslagter nye ejere, da rådhusklokkerne markerede starten på 2021. De nye ejere og slagtermestre Albin Svensson og Anders Kjær Sørensen er dog langt fra nye ansigter i butikken, hvor de begge har stået i lære som slagtersvende hos den gamle slagtermester.
Men faktisk lagde det slet ikke i kortene, at hverken Albin eller Anders skulle være slagtere. Begge voksede de op i nabobyen Gosmer, hvor de gik i den samme klasse på Hou Skole, blot få hundrede meter fra slagterforretningen på Søndergade 11. Albin startede efterfølgende på at uddanne sig som smed.
En drøm der dog led et knæk, da han brækkede hånden, og efterfølgende kom så langt bagud på studiet, at Albin til sidst ikke så nogen anden udvej end at droppe ud. Til alt held fik Albin kort efter tilbudt en læreplads hos Mesterslagter Hou, hvor han tidligere havde været ansat som arbejdsdreng i en ung alder.
Mens Albin fandt sin vej ind i branchen som slagter, læste Anders på HG, hvor han efterfølgende gik og overvejede sine videre fremtidsmuligheder, da muligheden for at arbejde sammen med hans gode barndomskammerat bød sig:
“Jeg skulle hente Albin efter en julefrokost hvad både han og de øvrige slagtere havde fået rigeligt at drikke. Her gav jeg også slagtermesteren Torben Enghøj et lift hjem, og pludseligt blev jeg tilbudt en plads i slagteriet også”, fortæller Anders Kjær Sørensen, som takkede ja, hvor han i dag har været i butikken i godt fem år.
En ærefrygt at køre butikken videre
Selvom både Albin og Anders havde godt styr på den daglige ledelse og drift, var det ikke uden en vis nervøsitet, at de overtog butikken fra den tidligere ejer. Det var med en “ærefrygt”, som Albin formulerer det, hvor de var spændte på, om de kunne opretholde den tårnhøje kvalitet og service, som Mesterslagter Hou har været kendt for de sidste mange år.
En spænding og nervøsitet som ikke blev mindre af, at både Anders og Albin overtog butikken som 24-årige, hvilke gjorde dem chefer for otte andre, som for de flestes vedkommende var noget ældre end dem selv:
“De ansatte tog det rigtigt fint, at det var os der overtog. Jeg tror, at både de og Torben Enghøj var glade for, at de nye ejere blev nogle der havde et indgående kendskab til både butikken og lokalsamfundet. At vi beggede er oplært i butikken og har været her i flere år betyder også, at vi har godt styr på den daglige drift af butikken, og derigennem undgår de startvanskeligheder som kan være forbundet ved at starte noget nyt op fra bunden”, lyder det fra Albin Svensson.
Det er dog ikke kun de ansatte som har taget godt imod de nye ejere - ligeså har lokalsamfundet og kunderne, som i vanlig stil har været gode til at støtte op om Hou Mesterslagter:
“De lokales opbakning betyder rigtig meget for os. Om sommeren har vi ganske vist mange turister i butikken, men det er de lokales opbakning som sikre, at vi også har en butik at besøge om vinteren”, fortsætter Anders:
“Kunderne skal vide, at de er værdsatte, og at vi gør vores ypperste for at give dem den bedste service og kvalitet af mad og anretninger. Denne kvalitet sikrer vi blandt andet ved, at vi tilbereder og laver alt maden og kødet selv, og ved kun at bruge højkvalitetsvare der støtter op om dyrevelfærd”.
“Målet er FC Medisterpølse”
Selvom meget fortsætter som under den tidligere ejer, går Albin og Anders med store planer for butikkens fremtid. Butikken skal således have en “yngre og mere moderne profil”, slår Albin fast, hvilket blandt andet en ny og mere “humoristisk” marketingsindsats på de sociale medier og i lokalaviserne skal hjælpe dem med at opnå.
Her vil konkurrencer og ja-tak tilbud blive anvendt hyppigere, ligesom at der også skal gøres god reklame for Hou Mesterslagters færdigretter og ikke mindst pensionistmiddage, som hidtil har været et kæmpe succes.
Det er dog ikke kun online, at der pønses på ændringer. Også selve butikken står overfor en mindre renovering og modernisering, som blandt andet skal skabe mere hyggestemning i butikken, hvor også butikkens ydre vil blive installeret med borde og bænke som skal gøre det muligt at nyde nogle af færdigretterne udenfor, når vejret er til det. Planer er der med andre ord nok af, og ambitionerne for fremtiden må ligeledes gerne sættes højt, understreger Albin:
“Vi har joket med - at den dag hvor vi kan købe en flyver, og få den til at cirkulere over lokalområdet med et banner hvorpå der står ´FC Medisterpølse´ - den dag har vi nået vores mål”, afslutter Albin smågrinende.
Se mere på deres Facebookside & hjemmeside