Succes med flere færgeafgange

Foto: Odder kommune. Tunøfærgen i havn
dato

Nye morgen- og aftensejladser har været med til at sætte passagerrekord for Tunøfærgen

Den første april i år blev der indført fire daglige afgange på hverdage med Tunøfærgen. Man var dog usikker på, om der ville være passagerer til alle turene.

Derfor blev de nye afgange morgen og aften gjort til flexture, hvor færgen kun ville sejle, hvis der var booket billetter.

Passagerrekord med knap 10.000 rejsende

- De nye afgange har været en succes, da der har været passagerer til alle sejladser. I perioden marts til maj blev der endvidere sat en passagerrekord med knap 10.000 rejsende, hvilket er ca. 10% flere end det bedste år siden 2015, siger overfartsleder Bjarne Møllgaard.

Erfaringerne med de nye afgange viser, at skoleeleverne, de fastboende og sommerhusejerne har taget de fire afgange til sig. Eksempelvis kan håndværkere nu få en hel dag med flere timer på Tunø, og de fastboende får mulighed for at få tredoblet deres opholdstid på fastlandet.

Stor begejstringen i Tunøs Ø-udvalg

Tunøs Ø-udvalg, der består af repræsentanter for fastboende, sommerhusejere og byrådet i Odder, er også begejstrede. De er glade for, at de nu med troværdighed kan tilbyde, at man kan flytte til Tunø og pendle til arbejde på fastlandet.

- Vi er glade for, at vi nu med troværdighed kan tilbyde, at man kan flytte til Tunø, og pendle til arbejde på fastlandet. Det har været, og er afgørende i vores indsats for at tiltrække nye børnefamilier til Tunø, udtaler medformand i Ø-udvalget for Tunø, Tim Grønbech.

Det nye købmandspar på Tunø har også tidligere udtalt, at de nye afgange var helt afgørende for deres beslutning om at flytte til Tunø.


https://www.odder.dk/nyheder/nyheder/succes-med-nye-faergeafgange/
Kilde: Odder kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.