Odder Kommune indtager førstepladsen i god sagsbehandling

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Endnu en gang går Odder Kommune frem i Dansk Industris erhvervsklimamåling. Dette er specielt på grund af topplaceringer inden for sagsbehandling. 

I Odder Kommune er det nemlig både er nemt og hurtigt at få behandlet en byggesag i Odder Kommune, samtidig med, at samarbejdet med kommunens jobcenter er i top. Disse er to af hovedpunkterne i den seneste erhvervsklimamåling, som Dansk Industri (DI) har foretaget - og her indtager kommunen i begge tilfælde en førsteplads. Hertil fortæller Johannes Saugbjerg, der er formand for DI Sydøstjylland, fortæller til Odder Kommune, at dette på ingen måde er tilfældigt: 

”I kategorierne med den kommunale sagsbehandling er Odder placeret som landets bedste i år. Det er fuldt fortjent, for det er resultatet af en dedikeret indsats, som kommunen har leveret gennem flere år, og den indsats kvitterer virksomhederne nu for. Især er behandlingen af byggesager, der er blevet bedre, men også sygedagpengesagerne bliver behandlet væsentligt hurtigere i år end sidste år”, forklarer han. 

Selve erhvervsklimamålingen bliver foretaget hvert år blandt organisationens medlemmer, hvorfor det også er muligt at se, hvordan Odder Kommune rykker sig år for år. Her har kommunen igen forbedret sin placering fra en 9. plads i 2020 til en 6. plads i år. Dette er noget, som borgmester Uffe Jensen bestemt glæder sig over, og hertil roser han en lokale erhvervsliv inde på kommunens hjemmeside: 

”Jeg er rigtig stolt af at vi bliver ved med at gå frem i en undersøgelse, hvor der er benhård konkurrence om topplaceringerne. Jeg vil gerne starte med takke vores dygtige medarbejdere, som har gjort et kæmpe stykke arbejde for at bringe sagsbehandlingstiderne så langt ned. Samtidig vil jeg gerne takke de lokale virksomheder for den gode dialog, der er blevet etableret mellem erhvervslivet og kommunen de senere år. Den flotte placering er i høj grad opnået ved fælles indsats”, fortæller han.

En af de gode ting ved målingen er, at den både fremhæver det, man som kommune er god til, men også de steder, hvor man kan blive endnu bedre, og det er noget af det, hvor man, som nævnt, kan bruge undersøgelsen til at spore en udvikling. Her har Odder Kommunes virksomheder blandt andet et ønske om, at kommunen prioriterer at kigge på infrastrukturen og arbejdskraften. 

Læs mere om tallene for Odder Kommune inde på kommunens hjemmeside.

Kilde: Redaktionen