Massiv bølge af bilindbrud rammer Østjylland

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har i løbet af weekenden modtaget 27 anmeldelser om tyveri fra personbiler, hvilket har ramt en lang række bilejere hårdt. Tyvene har haft fokus på letomsættelige værdigenstande såsom kreditkort, mobiltelefoner, computere og værktøj.

Det centrale Aarhus, den nordlige del af Aarhus samt Højbjerg, Tranbjerg J og Risskov har været særligt udsatte områder. Derudover er der også indkommet et par enkelte anmeldelser fra Odder.

Gerningsmændene har enten udnyttet, at nogle biler har stået ulåst, eller de har aktivt knust bilruder for at få adgang. I alle tilfælde er der stjålet værdigenstande, som har været efterladt synligt i bilerne.

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt til, at man aldrig efterlader værdigenstande i bilen. Selv tomme tasker bør ikke ligge fremme, da tyvene kan blive nysgerrige og knuse en rude for at undersøge indholdet. Der anbefales desuden, at man parkerer på oplyste parkeringspladser eller steder med videoovervågning og lader handskerummet stå åbent for at signalere, at der ikke er værdifulde genstande i bilen.

Kilde: Politiets Døgnrapport