Kraftig snefygning flere steder i Østjylland – unødig udkørsel frarådes

Profilbillede
dato

Onsdag morgen fyger det kraftigt i store dele af Østjylland, og Østjyllands Politi fraråder fortsat al unødig udkørsel – foreløbigt frem til kl. 10.00.

Trods vejret har der ikke været større trafikale udfordringer i løbet af aftenen, natten eller tidligt onsdag morgen. 

”Der har været meget lidt trafik i løbet af aftenen og natten, og vi kan også se her til morgen, at der er færre bilister på vejene end normalt. Det tyder på, at bilisterne har lyttet efter vores anbefalinger om at blive hjemme, hvis man kan, og det har haft en stor betydning for afviklingen af trafikken. Så en stor tak til borgerne for at holde vejene fri indtil videre,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen. 

Rundt omkring i politikredsen arbejdes der på snerydning og saltning, så vejene bliver mere farbare. 

Snefygningen giver visse steder sne på vejene og dårlig sigtbarhed, så bilister, der skal ud at køre, opfordres til at køre i god tid og køre efter forholdene. Inden du kører så tag tæpper, mad-og drikkevarer, varmt tøj og skovl med i bilen, så du er bedre forberedt. 

 

Hvad betyder unødig udkørsel?

Når politiet fraråder al unødig udkørsel, så er det en henstilling til, at man som bilist spørger sig selv, om er strengt nødvendigt at tage ud at køre. Det kan være, man skal snakke med sin arbejdsgiver om, hvorvidt man kan arbejde hjemme, og man kan overveje, om man skal udskyde indkøbsturen og besøget hos familien. 

Østjyllands Politi opfordrer særligt vognmænd og lastbilchauffører til at være opmærksomme på situationen på vejene og overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt at køre ud, da der bl.a. under den seneste snestorm var en del lastbiler, der havde store problemer på vejene. 

Østjyllands Politi dækker over Randers, Aarhus, Odder, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, og Samsø Kommune. 

 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi