Jagtstart, superfinaler og masser af medaljer til Odder Svømmeklub

dato

Odder Svømmeklub var i weekenden 8.-10. marts vært for Sparekassen Danmark Odder Swim Cup, hvor over 300 svømmere fra 15 klubber dystede om, hvem der var hurtigst i vandet. Flere fra ranglisternes top deltog, så der var hård kamp om podieplaceringerne i de 4 aldersgrupper.

Fredag eftermiddag og lørdag formiddag blev der svømmet indledende løb til lørdag aftens superfinaler i alle 50 m. disciplinerne samt den spændende 400 m. medley jagtstart.

Odder Svømmeklub har i 2024 et samarbejde med Lidl og i pausen mellem de indledende heats og finalerne fik svømmeklubben besøg af Lidl’s fine nye Foodtruck, der serverede pølser og brød til alle.

Til finaleafsnittet blev svømmerne kaldt ind på den røde løber gennem lysportal og ildfontæner fra Festlyset ligesom mesterskabsspeaker Stefan Stenberg Sørensen fra Aabybro fik pisket en fantastisk stemning op.

Lørdag og søndag var der desuden mulighed for at livestreame stævnet via livelive-app.

I jagtstarten var der deltagelse af Odder i både damernes og herrernes finale. Odders Emilie Augustinussen tog guld i damernes jagtstart og Marcus Halle snuppede bronzen i herrernes jagtstart. Hele 3 af de 6 finalister i herrernes jagtstart var fra Odder Svømmeklub.

Odder var også godt repræsenteret i alle finalerne med 12 svømmere i 50m. butterfly, 9 svømmere i 50m. fri, 12 svømmere i 50m. bryst og 11 svømmere i 50m. ryg, hvilket svarer til, at der i 23,5% af de i alt 187 finalestarter på 50m. disciplinerne stod en Odder svømmer på skamlen.

Finaleafsnittet sluttede med 4*50m. medley holdkap, hvor Astrid V. Petersen, Anna Nielsen, Nikolaj Rasmussen og Kasper Lisberg tog bronzemedaljerne kun overgået af de 2 storklubber fra Haslev og AGF.

Ud over de 2 medaljer til Odder i jagtstarten bød 50m. finalerne på hele 21 medaljer til Odder Svømmeklub fordelt på 6 guld, 9 sølv og 6 bronze.

De helt store medaljeslugere lørdag aften var Odders Esther Greve, der i den yngste dameårgang var kvalificeret i alle 4 finaler og snuppede 3 guld og 1 sølv og Millas Lausdahl fra herrernes yngste gruppe, der ligeledes var kvalificeret i alle 4 finaler, som resulterede i 2 sølv og 1 bronzemedalje.

Procenten af personlige rekorder (PR) var for alle deltagende svømmerne til stævnet på 68%. Også her var Odder stærkt kørende med 77% PR fordelt på alle svømmerne – flere endda med fuld plade af PR for alle deres løb.

Ud over 50m. løbene og jagtstarten blev der også dystet i alle 100m. og 200m. disciplinerne samt 400m. fri. Her opnåede Odder i alt 31 medaljer fordelt på 11 guld, 14 sølv og 6 bronze.

I 100 bryst var Anna Nielsen oppe mod ranglistens nr. 1 Julie Schleimann fra AGF samt hendes næsten lige så hurtige tvillingesøster Marie Schleimann. Der var derfor ekstra stort smil, da Anna efter løbet fik en flot sølvmedalje om halsen, kun overgået af Julie Schleimann, der tog guldet.

De 31 medaljer blev fordelt på ikke mindre end 19 forskellige Odder-svømmere, hvilket vidner om en bred konkurrenceafdeling i Odder Svømmeklub.

Kilde: Odder Svømmeklub
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.