Sommerarrangement for hele familien: se korn blive til mel

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Vær med, når korn bliver til mel - og bliv meget klogere på museets Odder Vand- og Dampmølles historie og virke. Det er en oplevelse for både børn og voksne, så hele familien kan komme med på tur. 

Museet holder åbent hver tirsdag i juli måned fra klokken 10.00 til 15.00, så i kan stadig nå at fylde sommerferie-kalenderen ud med et sidste arrangement, der både byder på aktiviteter for børn og voksne, gode historier fra lokalområdet og mulighed for at blive klogere på møllens virke. 

I kan blandt andet prøve at tærske kornneg med plejl, kværne jeres eget mel på en lille kværn og høre Møllelauget fortælle om Odder Vand- og Dampmølle, når de viser jer rundt.

Derudover kan der også være mulighed for at se melen blive malet på møllelaugets gårdkværn, og måske er i endda så heldige, at i får lov til at smage på enten brød eller grød.

Det kan også være, at der bliver kørt med dele af maskinerne i den gamle mølle. Til sidst kan i også købe en pose nymalet mel med hjem, så i kan fortsætte oplevelsen med en dag i køkkenet. 

Arrangementet foregår på Odder Museums gårdsplads og i selve møllen. Prisen på entré er 50 kroner per voksen og 25 kroner per barn.

Så sæt et kryds i kalenderen, når sidste dag i møllens tegn afholdes tirsdag den 27. juli. 

Kilde: Redaktionen