Skal du på genbrugspladsen i weekenden?

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Selvom du måske allerede nu har planlagt en tur på genbrugspladsen i weekenden, så vent alligevel lidt med det. Og så tænker du nok “hvorfor?”. Hvis du gør, så læs med her og bliv klogere på, hvad du i stedet kan bruge dit genbrugsaffald til. 

Det er fordi, at du i stedet kan være med til at bygge Danmarks største kvashegn. Dit genbrugsaffald kan nemlig blive en del af det nye, store kvashegn, som Renosyd har tænkt sig at bygge - sammen med dig - i Odder Kommune. På den måde kan du være med til at passe på jordens ressourcer. 

Vi kan nemlig alle blive enige om, at det ikke er essentielt at bruge flere ressourcer, end dem, som vi har til rådighed. Det er derfor vigtigt, at vi i fællesskab tager ansvar for det affald, vi alle er med til at producere. 

Der findes mange forskellige typer af affald - og de fleste af dem bliver også allerede genanvendt. Problemet med genanvendelse er dog, at det både er ressourcekrævende i forhold til vores penge og vores klima. 

Hertil er haveaffald noget af det affald, som vi har allermest af. Vi ved alle, hvor hurtigt traileren bliver fyldt op, når haven skal trimmes og gøres både forårs- og sommerklar. Derfor er det også effektivt at starte med haveaffaldet, når det kommer til at skulle reducere vores produktion af affald. Og her er det, at et kvashegn kommer ind i billedet. Hvis vi bygger et kvashegn, vil det affald, som kommer fra vores haver, ikke længere være affald. 

Vær med til at bygge Danmarks største kvashegn 

Hvis du godt kunne tænke dig at være med til at bygge Danmarks største kvashegn, så kommer det til at foregå ved Økologiens Have, Rørthvej 132 i Odder. 

Her kan du den komme med alt det haveaffald, der skulle have været på genbrugsstationen, hvad end det er hækkeafklip, grene eller kvas. Dette kan du gøre enten den 4.-5. juli eller den 28.-29. august, hvor du alle dage kan komme mellem klokken 10.00 og 17.00. 

På den måde kan du, i fællesskab med andre, være med til at genbruge havens materialer, der kan hjælpe med at skabe værdi, der kommer både jorden, naturen og klimaet til gode. 

Du vil, udover at kunne fylde på kvashegnet i Økologiens Have, også få konkrete råd til, hvordan du selv kan lave dit eget kvashegn hjemme i haven.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler