Sanne finder en stor glæde i fællesskabet

Foto: Sanne Rubinke // Økologiens Have .
Profilbillede

Sanne Rubinke leder Økologiens Have i Odder og er højskolelærer på Danmarks mest mangfoldige højskole. Ifølge Sanne er det verdens bedste jobs.

Oprindeligt ville Sanne studere klassisk arkæologi og kunsthistorie, men livets gang ville hende noget andet. Hun tog en pause, hvor hun arbejdede som ufaglært på en fabrik.

Her blev hun tillidsrepræsentant og fagligt aktiv. Det var herfra, at hun fik modet og lysten til at tage en uddannelse som socialrådgiver. Efter sin uddannelse arbejdede hun i mange år med projektudvikling, større frivillige organisationer, boligsocialt arbejde og meget mere. 

I dag har 60-årige Sanne Rubinke, ifølge hende selv, verdens bedste jobs. 

Oplevelser for tusindvis af gæster

Som daglig leder i Økologiens Have i Odder er hun med til at skabe oplevelser og inspiration til tusindvis af smilende gæster hvert eneste år. Økologiens Have består af en stor besøgshave og en økologisk planteskole. Herudover er der en butik og en café i et lille rødt træhus.

Økologiens Have ønsker at fremme økologi og den grønne omstilling i praksis. De ønsker, at skabe gode oplevelser for besøgende i alle aldre i håb om at sprede viden og inspiration til, hvordan man selv kan bidrage til en grønnere hverdag. 

”Økologi og bæredygtighed er fremtiden. En nødvendig omstilling af produktion og forbrug,” mener Sanne.

Visionen er, at Økologiens Have skal være miljømæssig, økonomisk og social bæredygtig, og den drives primært af frivillige kræfter.

”Vi er en stor flok af frivillige, ansatte og praktikanter, som har det godt med hinanden og fællesskabet her,” fortæller Sanne.

Det er plads til at hygge sig sammen, og det sociale er en høj prioritet. I Økologiens Have er der et skønt sammenhold blandt både frivillige og lønnede ansatte.

”Jeg er så privilegeret, at jeg har en hverdag omgivet af engagerede, dygtige og generøse kolleger samt glade og livlige gæster. Medlemskredsen og samarbejdspartnere bakker os også meget op i Økologiens Have,” siger Sanne.

Økologiens Have drives af mennesker, der giver deres tid, kompetencer og erfaringer. De arbejder sammen om at gøre en forskel, og netop den passion deler Sanne. 


Foto: Økologiens Have 

”Det vigtigste for mig er, at jeg går glad i gang om morgenen og hver aften oplever, at jeg har gjort en forskel i dag,” fortæller Sanne.

Rollen som daglig leder i Økologiens Have giver Sanne en hel masse. Hun finder især rigtig meget inspiration i arbejdet. Hun bliver inspireret og motiveret af at udrette noget sammen med andre mennesker. Det driver hende at se planter, dyr og mennesker vokse og gro. 

Danmarks mest mangfoldige højskole 

Udover at være daglig leder i Økologiens Have er Sanne også højskolelærer på Egmont Højskolen i Hou, der er kendt som værende Danmarks mest mangfoldige højskole.

Her underviser hun eleverne og fungerer også som skolens socialrådgiver. I arbejdet på højskolen trækker Sanne på hendes erfaring inden for formidling, det socialfaglige og det juridiske. 

På Egmont Højskolen er fællesskab også et gennemgående tema, og det betyder meget for Sanne. 

”Vi møder alle op, fordi det er lige her, vi allerhelst vil være - og så gør vi os umage med det, vi laver sammen,” forklarer Sanne.

Derudover betyder det også meget for Sanne at være omgivet af unge mennesker på højskolen. Det giver hende en masse inspiration at se den energi, som de livlige unge elever på skolen har.

Et liv i trivsel og sundhed

På det personlige plan drømmer Sanne om, at hendes familie kan fortsætte med at være en familie i trivsel og sundhed. 

”Det giver mig et sus af glæde hver morgen at vide, at de er her, og at de er sunde og raske,” fortæller Sanne. 

Karrieremæssigt har Sanne haft et godt arbejdsliv med mange sejre og højdepunkter, og hun er især meget stolt over at være en del af Økologiens Have.

”Jeg drømmer om, at Økologiens Have fortsat kan udvikle sig, og at Haven er velkonsolideret, når jeg skal overlade roret til nye kræfter, ” afslutter Sanne.


Foto: Økologiens Have 

Følg Økologiens Have på deres hjemmeside eller Facebookside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Sanne Rubinke // Økologiens Have