Odder Kommune offentliggør bæredygtig budgetaftale

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Mandag den 13. september blev Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre enige om den budgetaftale, der skal gøre sig gældende fra 2022 til 2025.

Budgettet for Odder Kommune, der skal gøre sig gældende fra 2022 til 2025, er kommet et stort skridt tættere på at være endeligt. Det gjorde det, da de tilbageværende partier gik ud fra deres mødelokale på rådhuset sent mandag eftermiddag. Her havde de nemlig en budgetaftale i hånden, og det er en aftale, der er præget af grøn udvikling, ekstra midler til velfærdsområderne for både ældre og voksne handicappede, og især til børn. Trods, at denne aftale blev indgået uden flere af byrådets partier, så er det en aftale, som borgmester Uffe Jensen glæder sig over:

”Jeg ville gerne have haft en endnu bredere aftale, men gabet var for stort til at partierne kunne mødes. Men jeg glæder mig over at vi kan sende en økonomisk ansvarlig aftale videre til den kommende kommunalbestyrelse”, fortæller han inde på Odder Kommunes hjemmeside. 

Der er også stor tilfredshed at mærke hos Socialdemokratiet, også på trods af de svære forhandlinger. Her fortæller Lone Jakobi følgende på Odder Kommunes hjemmeside: 

”Behovet for midler har været langt større end økonomien ansvarligt kan bære. Vi har som hovedprioritet sikret børn, ældre og socialområdet det bedst mulige resultat og tilført grøn omstilling flere ressourcer. Vi er også lykkes med et løft til foreningslivet, og på anlægsbudgettet fylder blandt andet trafiksikkerhed og cykelstier heldigvis”, forklarer hun. 

Kresten Bjerre fra Radikale Venstre glæder sig specielt over det grønne aftryk, som aftalen bæger præg af: 

”En stærkere grøn udvikling, forstærket indsats for biodiversitet, en langsigtet plan for udvikling af midtbyen i Odder og flere naturstier - det er her der er sikret radikal indflydelse på budgettet for 2022 i Odder,” fortæller han også inde på kommunens hjemmeside.

Aftalen betyder mere konkret, at der vil blive afsat ekstra penge til den grønne udvikling i kommunen. Derudover får budgettet til både de ældre, handicappede og børnene også et gevaldigt løft, hvilket er for at imødekommende de stigende udgifter, der er på velfærdsområdet. Til sidst blev de tre partier også enige om at tilføre penge til at sikre nuværende normeringer i kommunens dagtilbud, hvis de ikke ender med at blive finansieret gennem finansloven. 

Du kan finde hele budgetaftalen på Odder Kommunes hjemmeside.

Kilde: Redaktionen