Ny plan skal gøre livet lettere for Odders natur

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Biodiversiteten er, med en ny og stor plan, kommet i fokus i Odder Kommune. Formålet med denne plan er at sørge for, at Odders natur får de bedste levevilkår. 

Biodiversitet henviser til de mange forskellige levende arter, der er at finde på jorden, herunder planter, dyr, bakterier og svampe. Dette er en variation der, grundet menneskelige aktiviteter, lider mange steder i dag. Dette kan for eksempel ses, når tidligere almindelige vilde dyr og planter i dag er det, man kan kalde truet. 

I Odder Kommune er der den 25. januar blevet vedtaget en biodiversitetsplan, der skal være med til at give naturen bedre vilkår, så vi kan bibeholde den diversitet, der danner grundlag for vores vilde natur.

En “vild” kommune

Udover udførelsen af biodiversitetsplanen så er Odder Kommune også blevet en del af kampagnen Vild Kommune. Denne kampagne er en dyst om at blive Danmarks vildeste kommune. Odder er en by med rigtig meget landbrugsjord, hvorfor biodiversitetsplanen skal være med til at give naturen mere plads i Odder - og på den måde gøre kommunen mere “vild”. 

Hvis du ønsker at læse mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe med at skabe mere biodiversitet, kan du finde yderligere information inde på Odders Kommunes egen hjemmeside.

Flere artikler