Nu kommer der “grønne” busser til Odder

Kilde: Redaktionen
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

I løbet af 2021 vil hele ni elbusser tage over på lokal- og bybuskørslen i Odder Kommune. Det betyder, at buskørslen i kommunen bliver grønnere, når de nye elbusser indtager både Odders gader, men også oplandet hertil.

Dette skal bidrage til kommunens CO2-besparelser, hvor elbusserne skal være med til at reducere den årlige CO2-udledning med cirka 200 ton. Udover en reducering af CO2-udledninger, så vil elbusserne også gavne de borgere, som busserne passerer på deres ruter, samt bussens kunder, da elbusserne er støjsvage. Derudover er der også lav indstigning i busserne, hvilket gør det langt nemmere at stige på bussen for dem, der har rollator, sidder i kørestol eller rejser med klap- og barnevogn.

Det glæder byens borgmester, Uffe Jensen, sig over, da kommunen nu kan bidrage til regeringen klimamål, da de sorte dieselbusser skiftes ud med grøn el. På den måde kan Odder Kommune være med til at bidrage positivt til den grønne dagsorden.

En økonomisk fordel at vælge grønt

Oveni fik kommunen også et godt tilbud, der lå under det budget, der ellers var lagt til den grønne omstilling af den offentlige transport. Der var forud for udbuddet vedtaget et budgetloft på 10 millioner kroner til indkøb af elbusser, men Midttrafik modtog her et tilbud, der ligger et stykke under det budget. Det har derfor været en økonomisk fordel for kommunen at skifte til de grønnere køretøjer.

Kontrakten om elbusserne er tildelt Lokalbus A/S, der derfor bliver den nye operatør i Odder. Denne kontrakt indeholder ikke kun nye elbusser, men også ISO14001-certificering, der er miljø på busanlæg, ISO45001-certificeringer, der er arbejdsmiljø, og faguddannede chauffører. Lokalbus A/S vil overtage kontrakten den 17. oktober 2021, hvortil det forventes, at de nye elbusser sættes ind i udgangen af 2021.

Man kan læse mere om de nye elbusser på kommunens hjemmeside.

Flere artikler