10 nye tryghedskameraer sat op i Aarhus

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har fået tildelt 10 nye såkaldte tryghedsskabende kameraer, som nu er blevet sat op på Søndervangs Allé og ved Rosenhøj Vænge i Rosenhøj, på Torpevænget i Aarhus Vest og ved Godsbanen i Aarhus.

Politikredsene har fået fordelt kameraer af Rigspolitiet på baggrund af kredsenes egne politifaglige vurderinger, og Østjyllands Politi har i år fået 10 styk. Med de nye kameraer har Østjyllands Politi nu i alt 45 tryghedsskabende kameraer, der er fordelt rundt i kredsen. 

Billederne fra overvågningen bliver vist på skærme i Østjyllands Politis vagtcentral, og hvis der for eksempel kommer en anmeldelse om uro på stedet, kan betjentene med det samme se, hvad der sker. Efterfølgende kan videomaterialet bruges i den videre efterforskning. 

”De tryghedsskabende kameraer er både tænkt som et præventivt tiltag, men også som et værktøj, som vi i politiet kan bruge i vores efterforskning. Vi har allerede haft flere eksempler på, at vi har kunne bruge de kameraer, der er sat op andre steder, og med de nye kameraer får vi endnu bedre muligheder for at opdage og dokumentere kriminelle forhold,” siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard

 

Skiltet med overvågning

I forvejen er tryghedsskabende kameraer sat op flere steder i Aarhus Midtby, centralt i Randers og i Odder og Grenaa. På de pågældende steder er der sat skilte op, der viser, at politiet har kameraer i området. Derudover er der kameraer på tre broer i Østjylland. 

”Vi har prioriteret placeringerne ud fra flere forskellige kriterier. Vi ser blandt andet på, hvor der typisk er mange mennesker samlet, og hvor vi jævnligt får anmeldelser om forskellige former for kriminalitet,” siger vicepolitiinspektøren. 

 

De nye kameraer er fordelt på følgende vis: 

  • 3 i Aarhus Vest
  • 3 i Rosenhøj, Viby
  • 4 ved Godbanen i Aarhus

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi